Menu
«Vorige

Odette Sorber
Directie

Drie jaar oud was ik toen het me eindelijk lukte om op de pianokruk te klimmen. Ik priegelde net zo lang tot ik wist hoe Vader Jacob ging. Daarna volgde een rits andere kinderliedjes,  De Vlooienmars, pianoles en uiteindelijk het schrijven van eigen muziek.
Ik deed zo’n beetje niets anders dan bezig zijn met muziek, schrijven of dingen organiseren rondom muziek en creativiteit.
Er was voor niemand een twijfel dat ik zou leven van en voor de muziek.

Na jaren studeren aan de Rockacademie, Social Work en Humanistiek startte ik met het geven van muziekles en werkte ik als gezinsbegeleider in de zorg. Ik merkte al snel dat ik een unieke manier had gevonden om muziekles meer diepgang en plezier te geven en dat muziek een fantastisch middel was voor kinderen en ouders om zich in uit te drukken als het even allemaal niet zo lekker liep.

De naam MusiCare danste steeds vaker door mijn hoofd maar het duurde tot ruim 2011 voordat ik er iets mee durfde te doen.
Ik was zwanger van mijn eerste zoon en besloot: Als ik mijn kind een ding wil meegeven is het dat je altijd je hart moet volgen.
Daar ging ik! Na mijn eerste zwangerschapsverlof startte ik met 2 leerlingen MusiCare, praktijk voor muziekles en persoonlijke ontwikkeling.

Het leerlingenaantal en mijn aantal zoons liepen beide flink op en al snel merkte ik dat een bedrijf runnen niet per se hetgene was waar ik energie van kreeg. Ik was ontzettend blij met het succes en trots dat mijn methode zo geliefd is maar in combinatie met een gezin en andere dromen sprong Tim al na een halfjaar bij om alle zakelijke aspecten te organiseren.

MusiCare groeide op allerlei fronten en met de komst van extra handen in de backoffice kregen Tim en ik steeds meer ruimte om aan MusiCare te werken in plaats van er in.

Toen, op 13 februari 2018, voelde ik de grond onder mijn voeten wegzakken. Ik heb weken lang geslapen. Ik was op. Burn-out. Mijn hart voor MusiCare is zo groot, zelfs zo groot dat ik mijn eigen gezondheid en geluk ervoor opzij had geschoven.
Ik voelde al langer dat het tijd was om een nieuwe stap te maken. MusiCare mocht zeker niet stoppen maar ik leerde dat een bedrijfmanagen iets anders is dan het ondernemen en creëeren waar ik zo naar verlangde.
In onze nieuwe zoektocht werden Tim en ik lid van de Professional Speakers Academy in Londen van Andy Harrington. Ik leerde daar en van Annette van der Staaij (ga die vrouw zien als je burned-out bent!) waar ik energie van krijg en wat ik vooral ook niet moet doen. Mijn nieuwe missie werd haarscherp en MusiFamily werd geboren.
Stap voor stap zet ik stapjes terug binnen de MusiCademy. Ik ben er hoe dan ook wel elke donderdag te vinden om het allerleukste kinderkoor van de wereld te begeleiden. V-Kids! Daarnaast ben ik ook de vertrouwenspersoon binnen MusiCademy.

Momenteel ontwikkel ik MusiFamily onder de naam Odette Sorber – De Opvoedkermis. Ik creëer daar creatieve, plezierige en effectieve oplossingen voor gezinsobstakels. Je vindt er spelletjes, boeken, muziek en workshopprogramma’s.
Ik ben weer mijn blije energieke zelf wat ook weer terug te zien is in MusiCare en binnen mijn gezin met Tim en onze 3 zoons. Ik ben ontzettend trots hoe Tim de MusiCademy en MusiMoves voortzet en mijn hart maakt steeds weer een sprongetje als ik het team en de leerlingen bezig hoor en zie.

Mocht je me eens willen spreken? Ik lust graag gemberthee en gintonic of bel me gerust een keer op. Mailen met vragen mag uiteraard ook.

Wellicht tot ziens!

Lieve groet, Odette

© MusiCare - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring