Menu

Het verhaal achter MusiCare

Odette was 3 jaar oud toen het haar eindelijk lukte om op de pianokruk te klimmen. Vanaf dat moment deed zo’n beetje niets anders dan bezig zijn met:

  • muziek
  • schrijven
  • dingen organiseren rondom muziek en creativiteit.

Er was dan ook voor niemand een twijfel dat ze zou leven van en voor de muziek.

Na jaren studeren aan de Rockacademie, Social Work en Humanistiek startte ze met het geven van muziekles in Den Bosch en Vught. Daarnaast werkte ze als gezinsbegeleider in de zorg. Ze merkte al snel dat ze een unieke manier had gevonden om muziekles meer diepgang en plezier te geven en dat muziek een fantastisch middel was voor kinderen en ouders om zich in uit te drukken als het even allemaal niet zo lekker liep. Zo ontstond het idee van muziekcoaching.

 

De geboorte van MusiCare

De naam MusiCare danste steeds vaker door haar hoofd maar het duurde tot ruim 2011 voordat ze er iets mee durfde te doen.
Ze was zwanger van haar eerste zoon en besloot: “Als ik mijn kind een ding wil meegeven is het dat je altijd je hart moet volgen.”
Na haar zwangerschapsverlof startte ik met 2 leerlingen MusiCare, praktijk voor muziekles en persoonlijke ontwikkeling.

Het leerlingenaantal en mijn aantal zoons liepen beide flink op en al snel merkte ik dat een bedrijf runnen niet per se hetgene was waar ik energie van kreeg. Ik was ontzettend blij met het succes en trots dat mijn methode zo geliefd is maar in combinatie met een gezin en andere dromen sprong Tim al na een halfjaar bij om alle zakelijke aspecten te organiseren.

De groei

  • Van 2 leerlingen  in 2012 gegroeid naar meer dan 300  vaste leerlingen in 2020 en een team van 13 mensen.
  • Van lesgeven in de muziekkamer van de ouders van Tim naar een vaste plek met meerdere ruime lokalen op Fort Isabella.

De toekomst

De afgelopen jaren zijn gebruikt om de visie van MusiCare te verstevigen en uit te werken. Zo ontstonden er naast de muziekcoaching ook nog andere ideeën waardoor we besloten om MusiCare in 3 pijlers onder te verdelen.

  1. MusiCademy
  2. MusiMoves
  3. MusiFamily

We vertellen je graag meer over wat we doen dus neem gerust contact met ons op indien je vragen hebt.

Ja, ik wil graag meer weten

Meer MusiCare

Maak kennis met ons team!

Klik hier

© MusiCare - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring