Menu

Cultuurweek 2021: Wees welkom en kijk, luister en doe mee!

Deel dit bericht op

De zomervakantie is bijna voorbij, dus ook het nieuwe culturele seizoen gaat van start!
Van 11 tot en met 19 september zetten cultuuraanbieders in de gemeente Vught hun deuren open om te laten zien en horen wat zij te bieden hebben tijdens de Cultuurweek 2021 – Cromvoirt, Helvoirt, Vught. Op initiatief van MDM Vught, Musicare, Harmonie Kunst & Vriendschap, de Speeldoos en Plaza Cultura en in samenwerking met het HelvoirThuis, DePetrus, de Cromvoirtse Fanfare, The Battle Axe en Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg worden jong en oud uitgenodigd om te komen kijken, luisteren of deel te nemen aan open lessen, repetities en andere creatieve activiteiten.

De organisaties hebben de handen ineengeslagen om na een bijzondere periode vol aanpassingen en maatregelen zich nu in gezamenlijkheid te presenteren. Niet alleen in Vught en Cromvoirt; ook in het bij de gemeente verbonden Helvoirt zijn mooie activiteiten te beleven.

Programma
Wat er dan precies te doen is in de Cultuurweek? Veel!
Bespeel een instrument, zing of dans mee met de muziek-, musical-, instrument-, en danslessen.
Bezoek De Petrus en doe mee met proeflessen tekenen, schilderen, het geheugencafé of een rondleiding. Schuif aan bij een open repetitie van een van de vele koren, zoals het Vughts Mannenkoor, de V-kids of Vught Vocaal. Maak kennis met het Filharmonisch Orkest Jeugd, orkest Toermalijn, DJ JustRoozz, klarinetkwartet Klavier, Onze Musical of de harmonieën en fanfare. Schrijf, fotografeer, zing, teken en speel mee in het atelier van de Elzenburg. Of laat je verrassen tijdens een dichtersavond bij het Lambertuspodium, de voorstelling Smeltend IJs, een film of een concert.

ShowCase
Bij een bijzondere week horen ook creatieve samenwerkingen.
Op zaterdagavond 18 september is vanaf 20:00 uur in de Speeldoos een culturele expeditie voor iedereen te beleven. Tijdens deze expeditie ShowCase reis je door het gebouw, kom je oog in oog te staan met lokaal talent en wordt je verrast door divers cultuuraanbod. De reis start muzikaal met de klanken van de band Line Up, waarna de tour vervolgt langs de lokalen en onbekende plekken in de Speeldoos.
Beneden in danszaal is ShowCase Downstairs. Daar wordt een verlichte dansvloer geopend door de demogroepen van MDM Vught en zorgt DJ JustRoozz voor dansbare beats voor iedereen van 12 t/m 17 jaar. Tijdens dit (fris)feest, waar de deuren dicht blijven voor ouders, zijn ook enkele creatieve challenges te doen.
Meer informatie is te vinden op www.theaterdespeeldoos.nl.

The Battle of Music
Op zondag 19 september gaan de harmonieën Kunst & Vriendschap en Kunst Adelt en de Cromvoirtse Fanfare de strijd met elkaar aan in The Battle of Music. Zij blazen elkaar in een kort pop-up concertje weg op buitenlocaties in Helvoirt (14:00u voor het HelvoirThuis), Cromvoirt (15:00u achter de Battle Axe) en Vught (16u00u voor het raadhuis).

Meer informatie
Het volledige programma is te vinden in de speciale Cultuurweekbrochure en op de websites www.plazacultura.nl en bezoekvught.nl/cultuurweek. Meer informatie over specifieke activiteiten is op de websites van de aanbieders en locaties te vinden.
Mediapartner NOVO3 zendt dagelijks interviews en fragmenten van de Cultuurweek uit, zodat belangstellenden ook op afstand kunnen meegenieten.
De Cultuurweek 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemende cultuurpartners en met een bijdrage van de gemeente Vught.

 

Deel dit bericht op

© MusiCare - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring